فرش جانمازی

با توسعه و پیشرفت تکنولوژی در تمامی صنایع، شاهد ورود ماشین آلات ریسندگی و بافندگی متنوعی بوده‌ایم که هر کدام توانایی تولید نوع خاصی از قالی ماشینی را دارا می‌باشند؛ از جمله‌ی تولیدات این دستگاه‌های جدید می‌توان به فرش جانمازی، فرش تشریفات، قالی طرح عروسکی، گلیم، گبه و… اشاره کرد.

فرش های مسجدی در دهه‌های 70 و 80 خورشیدی هم بافته می‌شدند اما به طور تخصصی‌تر و با طرح‌های متنوع و بروزتر از دهه‌ی 90 تا به امروز در شرکت‌های موسوم به فرش سجاده باف تولید شده‌اند.

به منظور مشاهده‌ی چند نمونه فرش مسجد جانمازی، فیلمی از کارخانه‌ی سجاده‌بافی سبحان (صنایع فرش ثریا کویر کاشان) تهیه کرده‌ایم که در ادامه برایتان قرار داده‌ایم:

پخش ویدیو

تفاوت فرش جانمازی با سجاده نماز

تفاوت فرش جانمازی با سجاده نماز

سجاده نماز با فرش سجاده ای تفاوت دارد؛ هر دو برای خواندن نماز استفاده می‌شوند اما سجاده نماز برای یک نفر و سجاده فرش به صورت رول و مخصوص صف‌های نماز جماعت در مساجد و نمازخانه‌ها تولید می‌شوند.

سجاده نماز بسیار سبک بوده به طوریکه می‌توانید آن را تا کنید و با خودتان همه جا ببرید و مورد استفاده‌ی آن معمولا روی قالی می‌باشد. جنس سجاده نمازها مخمل و ترمه و نخ‌هایی از این قبیل هستند که در طراحی‌شان صرفا یک نقش کلی محراب به کار رفته و در اطراف آن از نقش‌های گل و بوته و یا شکل‌های هندسی استفاده گردیده است.

در مقابل، فرش جانمازی نیازی به روانداز ندارد و طراحی‌شان بدین صورت است که چندین محراب به عنوان محل قرارگیری نمازگزاران در کنار یکدیگر در یک طاقه قرار گرفته‌اند؛ اینچنین صفوف نمازگزاران مرتب و بدون بهم ریختگی تشکیل می‌شوند. رول‌های فرش سجاده مسجد در متراژهای گوناگون مانند 10 متری، 20 متری و… قابلیت بافته شدن دارند که تقریبا وزن هر مترمربع آن 3 کیلوگرم می‌باشد.

سجاده فرش جانمازی محرابی مسجد

فرش جانمازی چه طرح‌هایی دارد؟

طراحان زبده‌ی شرکت سبحان، نقشه‌های فرش طرح سجاده را کاملا متناسب با فضای روحانی مساجد و با استفاده از شکل‌ها و نقش‌های تذهیب و اسلیمی طراحی می‌کنند. از جمله‌ی این الگوهای اسلامی می‌توانیم به شمسه و محراب اشاره کنیم که به نوعی نماد مسلمانان در سراسر جهان می‌باشد.

اما دسته‌بندی فرش جانمازی را باید براساس ساختار کلی آن انجام دهیم که از همینرو فرش سجاده ای مشهد و کاشان را می‌توانیم به سه نوع زیر تقسیم کنیم: سجاده فرش طرح محرابی، فرش تشریفاتی (با یک یا دو حاشیه‌ی کناری) و طرح یکپارچه‌ای.

همانطور که مشخص است پرفروش‌ترین و بهترین نوع فرش نماز، فرش مسجدی گنبدی یا همان فرش محرابی سجاده ای است که طرح طاق گنبدی شکل مساجد به عنوان نقش‌مایه‌ی اصلی در آن به کار گرفته می‌شود. این نوع سجاده‌ها برای سالن‌های نمازخانه و مساجد بسیار مناسب هستند از این جهت که هر محراب مخصوص یک عبادت کننده خواهد بود و اینچنین نظم و ترتیب بسیار خوبی را در صف‌های نماز جماعت به وجود می‌آورند.

دو نوع دیگر، فرش مسجد بدون محراب محسوب می‌شوند که یکی با حاشیه و دیگری بدون حاشیه است. به فرش‌های کناره که دارای یک حاشیه مخصوص مهر نمازگزار باشد، فرش تشریفات می‌گوییم و همچنین به طرح‌های بدون حاشیه که پس از نصب کامل، مانند سجاده فرش دستباف بزرگ پارچه به نظر می‌رسند، فرش طرح یکپارچه‌ای می‌گوییم.

طرح‌های فرش جانمازی کاشان

فرش جانمازی را از کجا بخریم؟

اگر برای نمازخانه یا مسجدتان نیاز به فرش طرح مسجدی دارید می‌توانید به نمایشگاه‌های قالی ماشینی در شهر خودتان مراجعه کنید و یا اینکه مستقیم و بی‌واسطه به شهرهایی بروید که مرکز خرید فرش سجاده ای هستند و درواقع کارخانه‌های بافندگی بسیاری را در خود دارند.

علیرغم اینکه کشور ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان قالی ماشینی در دنیا محسوب می‌شود اما در تمامی شهرهای آن شرکت تولیدکننده‌ی قالی وجود ندارد و به طور کلی می‌توانیم به دو شهر کاشان و مشهد اشاره کنیم. این دو شهر دارای چندین شهرک صنعتی بوده و به شکل متمرکز در آن‌ها کارهای مربوط به بافت قالی انجام می‌گیرد.

علاوه بر بافت قالی‌های کلاسیک خانگی یعنی فرش‌های 9 متری و 6 متری، فرش جانمازی هم در کارخانه‌های بافندگی کاشان و مشهد به تولید می‌رسد. فرش مسجدی مشهد و کاشان در شرکت‌های مخصوصی تحت عنوان سجاده باف تولید شده و به بازار عرضه می‌شوند. بافت سجاده فرش در کارخانه‌های تخصصی برای مساجد و نمازخانه‌ها هم ارزان‌تر و هم مناسب‌تر خواهد بود.

با توجه به اینکه کاشان فاصله‌ی نزدیکی تا قم دارد و دقیقا بین دو مرکز استان تهران و اصفهان واقع گردیده، انتخاب بسیار ایده‌آلی جهت خرید فرش ماشینی محرابی و تشریفاتی خواهد بود. برخی شهرک‌های صنعتی مخصوص ریسندگی و بافندگی در کاشان عبارتند از شهرک فتح المبین، سلیمان صباحی، امیرکبیر، جعفرآباد، هلال، نوش‌آباد و راوند.

فرش جانماز تشریفاتی مسجد

سفارش فرش جانمازی مسجد

به منظور خرید فرش نمازخانه ای، فرش امامزاده و یا خرید فرش برای مسجد، علاوه بر مراجعه‌ی حضوری به شرکت سبحان، این امکان برای هیات امنا، متولیان و بانیان خیر فراهم گردیده تا از راه دور و به صورت آنلاین هم خرید خود را انجام دهند.

در مجموع مراحل سفارش سجاده فرش را در ادامه به ترتیب برایتان لیست کرده‌ایم:

  1. متر کردن ابعاد مکان مذهبی برای به دست آوردن مساحت دقیق؛ با مشخص شدن مساحت خواهید فهمید چند مترمربع فرش مخصوص سجاده‌ای نیاز خواهید داشت.
  2. رسم پلن ساده مسجد یا سالن نمازخانه و مشخص نمودن جهت قبله، درب ورودی و در صورتی که خواستید تعداد ستون‌ها را هم اعلام بفرمایید.
  3. انتخاب تعداد گره‌های بافت سفارش؛ درواقع شما باید بین تعداد شانه‌ها و تراکم‌های مختلف، متناسب با بودجه‌ی خود یک مورد را مشخص نمایید. به طور مثال سجاده فرش 700 شانه یا 500 شانه.
  4. انتخاب جنس نخ خاب جهت تولید فرش مسجد؛ جنس نخ‌های گوناگونی در بافت فرش جانمازی مورد استفاده قرار می‌گیرند که از بین تمامی موارد می‌توانیم به 2 مورد مهم فرش سجاده اکریلیک و پلی استر اشاره کنیم.
  5. انتخاب طرح و رنگ فرش مسجدی؛ انواع طرح‌ها را که در بالا توضیح دادیم اما در مورد رنگبندی‌ها بهتر است بدانید که 3 رنگ سبز یشمی، آبی فیروزه‌ای و قرمز لاکی پرفروش‌ترین‌ها می‌باشند.
  6. با انتخاب تمامی موارد بالا، یک پیش فاکتور به نام مسجد یا ارگان دولتی صادر و ریز جزئیات هم در آن ذکر می‌گردد تا با تایید شما تولید فرش سجاده ای محرابی آغاز شود.
  7. پس از تکمیل بافت، نوبت به نصب و اجرا می‌رسد که هماهنگی‌های لازم با مسئولان مربوطه صورت خواهد پذیرفت. جهت کسب اطلاعات بیش‌تر با مدیریت فروش شرکت در تماس باشید.
Call Now Buttonتماس بگیرید