رنگ فرش و دکوراسیون

مطابقت رنگ فرش با دکوراسیون

در این مقاله به بررسی رنگ فرش (ماشینی و دستبافت) و تاثیر آن بر دکوراسیون منزل می‌پردازیم؛ امید است که این مقاله مورد توجه شما دوستان واقع شود.

 رنگ يک زبان جهانی است که احساسات را تحريک می‌کند و فرهنگ‌ها را شکل می‌دهد. رنگ يکی از ملزومات با شکوه زندگی است، خانه‌ای که غرق رنگ‌های مناسب باشد هميشه آرامش‌بخش است و برخلاف ساير ملزومات دکوراسيون، يک بعد انسانی دارد که نمی‌توان آن را ناديده گرفت.

 در واقع رنگ، می‌تواند حالت‌ها را تغيير دهد، فضای خاصی را به وجود آورد و روحيه‌ی انسان را بهتر کند و جولانگاه خوبی برای خلاقيت انسان است. هر کدام از رنگ‌ها دارای انرژی و قدرتی هستند که رازی را در خود جای داده‌اند. رنگ‌هايی که ما واقعاً می‌بينيم از نور ماورای بنفش تا مادون قرمز، همگی مرئی بوده يعنی پايين‌تر از مادون قرمز و بالاتر از ماورای بنفش نامرئی هستند.

 احساس و ادراک رنگ با طول موجی تعريف می‌شود که به رتيناي چشم می‌رسد و انسان‌ها را از لحاظ زيبايی و به واسطه‌ی روان‌شناختی تحت تأثير قرار داده و در روحيه‌ی انسان اثرات غير قابل انکاری داشته است.

رنگ فرش و دکوراسیون منزل

سردی و گرمی رنگ‌ها در فرش:

 اغلب رنگ‌ها يا گرم تلقی می‌شوند و يا سرد. در چرخه‌ی رنگ، رنگ‌ها به سهولت از نظر گرمی و سردی از هم تفکيک می‌شوند. قرمز، نارنجی و زرد رنگ‌های گرم و رنگ‌های سبز، آبی و بنفش رنگ‌های سرد محسوب می‌شوند.

 بايد موقعيت و تناسب هر رنگی در رابطه با رنگ‌های ديگر که آن را احاطه کرده‌اند و يا با آن توأم هستند، سنجيده شود .اين نکته يکی از اصول مهم برای تعيين اثر و نمود هر کدام از رنگ‌هاست. مثلا رنگ سبز در کنار رنگ زرد گرم به نظر می‌آيد ولی در کنار رنگ آبی سرد می‌نمايد.

 بنابراين رنگ، نقش بسيار مهم و اساسی در آثار گوناگون از جمله فرش دارد که باعث جلوه‌ی طرح و نگاره می‌شود. ضمن آنکه رنگ‌آميز قالی، خود عاملی در تمايز و تشخيص قالی هر منطقه از مناطق و مراکز بافندگی قالی است.

 قالی باعث می‌شود زير پا لطيف و گرم باشد، همچنين عايق صدای خوبی ايجاد می‌کند و از کوران هوا هم جلوگيری می‌کند و مناطقی از کف که در وضعيت مناسبی نيستند می‌پوشاند و از لحاظ ديداری سطح سخت را لطيف می‌کند و می‌تواند برای متمايز کردن نواحی مختلف يک اتاق مفيد باشد.

 انتخاب رنگ فرش به شرايط آب و هوا، نوع زندگی، اقتصاد، سليقه، مکان، کاربری فرش، فرهنگ و … بستگی دارد؛ به طور مثال “اروپائيان نسبت به رنگ روشن و حتی کم‌رنگی و بی‌رنگی اقبال نشان می‌دهد و بر خلاف اروپائيان، عرب‌ها رنگ لاکی را بسيار می‌پسندند و يا زمانی که اقتصاد راکد است مردم آمادگی کم‌تری نسبت به استفاده‌ی رنگ‌ها دارند و در عوض از رنگ‌های خنثی استفاده می‌کنند و زمانی که خوشبين‌تر باشند تمايل بيشتری برای انتخاب گزينه‌های جديد به همراه رنگ‌های سرزنده و شاداب دارند.

رنگ فرش و مطابقت با دکوراسیون

تاثیرات روانشناسی رنگ

از نظر روان‌شناسی تاثيرات رنگ را می‌توان بسته به روحيه‌ی افراد در مطابقت با خاصيت رنگ‌ها در دکوراسيون مشاهده نمود.

  • رنگ زرد: روشن‌ترين رنگ بين کليه‌ی رنگ‌ها است. رنگ زرد نماد روشنی و نور است و از لحاظ سمبوليک با فهم و دانايی ارتباط دارد و نشان دانش و معرفت است.

 

  • رنگ قرمز: رنگی است بسيار انعطاف‌پذير و به حالات مختلفی در‌می‌آيد. به شدت می‌درخشد و به آسانی تاريک و خاموش نمی‌گردد. رنگ قرمز سمبل حيات و زندگی است و بيان کننده‌ی هيجان و شورش است.

 

  • رنگ آبی: از نقطه نظر معنويت فعال به نظر می‌رسد. آبی معنی ايمان را می‌دهد و به فضای لایتناهی و روح اشاره دارد و بر خلاف قرمز انبساط دهنده است. اتاق به رنگ آبی به نظر بزرگ‌تر از آن‌چه هست می‌آيد. قدرت دفاعی بدن را افزايش می‌دهد و اثر آرام‌کننده بر سيستم اعصاب دارد. ولی استفاده‌ی دائمی از آبی باعث خستگی و افسردگی می‌شود.

 

  • رنگ نارنجی: رنگی مرکب از زرد و قرمز و در حد وسط اين دو رنگ است. رنگ نارنجی درخشش و تابندگی فوق‌العاده دارد و زمانی که متمايل به قرمز گردد انرژی فعالی در خود حفظ کرده است و به گفته‌ی موعودی رنگ نشاط و پايکوبی است و ضد خستگی نيز ناميده می‌شود. نارنجی باعث تحريک سيستم تنفس می‌گردد.

 

  • رنگ بنفش: رنگ مقابل زرد در دايره‌ی رنگی است و با آن تضادهای شديد ايجاد می‌کند. رنگ زرد نماينده‌ی هوش و دانش است و در مقابل، رنگ بنفش نمايشگر بی‌خبری و بی‌اختياری است. اثر آرام کننده بر قلب و تصفيه کننده بر خون دارد و به طور قابل ملاحضه‌ای ترس را کاهش می‌دهد.

 

  • سبز: رنگ سبز رنگی است که در حد وسط رنگ آبی و زرد قرار گرفته است. با تغيير نسبت‌های زرد و آبی کاراکتر سبز متغير می‌گردد. رنگ سبز نشان دهنده‌ی آرامش و اميدواری است و آميزشی از دانش و ايمان است و همین‌طور باعث هماهنگی جسم، روح و ذهن می‌گردد؛ فشار خون را کاهش می‌دهد و فشار عصبی را آرام می‌سازد.

انتخاب رنگ فرش و مطابقت با دکوراسیون

بهترین رنگ فرش برای دکوراسیون

چند توصيه جهت انتخاب بهترين رنگ فرش در هماهنگی با دکوراسيون در زیر برای شما آورده شده است:

 با توجه به اهميت رنگ و تاثيرات رنگ از نظر روان‌شناسی بسياری از موارد فوق را می‌توان در زيبايی رنگ فرش مشاهده نمود و آن‌ها را به فرش نيز تعميم داد.

اگر بخواهیم فضا کوچک‌تر به نظر برسد:

به کار بردن فرش‌هايی با طرح‌های بزرگ، استفاده از پوشش‌های متفاوت برای کف در يک فضا، استفاده از قالی و قاليچه، مخصوصاً با رنگ‌ها و طرح‌های متفاوت فضا را کوچک‌تر از آن‌چه که هست نشان می‌دهد.

پوشش کف و ارتباط آن با ارتفاع فضا:

به کار بردن کف‌پوشی با بافت درشت يا پرز بلند، سبب می‌شود اين پوشش در چشم بيننده نزديک‌تر ديده شود. همين تاثير سبب می‌شود تا فاصله‌ی کف تا سقف هم کم‌تر به نظر آيد.

کف پوش تيره‌تر از ديوارها:

بهتر است رنگ انتخابی برای فرش، رنگی ساده، هماهنگ و تيره‌تر از ديوارها باشد، چرا که فضا را گرم و صميمی، خانگی و دلچسب می‌نمايد.

کف پوش روشن‌تر از ديوارها:

به کار بردن رنگ روشن برای کف سبب می‌شود تا کف نورانی و درخشان بنمايد. انتخاب رنگی ساده، هماهنگ و روشن‌تر از ديوارها به کامل شدن اين حس کمک می‌کند.

انتخاب رنگ فرش با دکوراسیون

اگر بخواهيم فضا بزرگ‌تر ديده شود:

انتخاب پوششی يک دست و با رنگی ساده و بدون طرح با بافتی نرم سبب می‌شود فضا بزرگ‌تر به نظر آيد و اين تأثير با ادامه‌ی اين پوشش به ديگر راهروها و اتاق‌های بدون انقطاع، بيشتر می‌شود.

 بنابراين اهميت رنگ را نبايد از نظر دور داشت، زيرا رنگ فرش به عنوان يک عامل مهم متحدکننده و تعيين‌کننده‌ی محدوده‌ی ديد تلقی می‌شود. رنگ فرش بايد معقولانه و با دقت و تأمل انتخاب شود.

در مورد انتخاب رنگ بايد به نکات زير توجه نمود:

  • از رنگ‌های مورد علاقه‌تان استفاده کنيد، چون احساسات شما مهم است و نشان دهنده‌ی شخصيت شماست.
  • طرح و ابعاد اتاق و رنگ وسايل به کار رفته در منزل را در نظر بگيريد.
  • ميزان نور و روشنايی منزل را مد نظر قرار دهيد.
  • برخی از بخش‌های تالار، چه از طريق هوا و چه در نتيجه‌ی رفت و آمدهای زياد، در معرض گرد و غبار و آلودگی قرار می‌گيرد. بايد سعی شود اين گرد و خاک در روی کفپوش با توجه به رنگ آن، بدنما و زننده به چشم نيايد.
  • بعضی از رنگ‌ها می توانند اين عيب را در خود پنهان کنند تا لحظه به لحظه در معرض ديد قرار نگيرند. بهتر است در اين قبيل جاها برای قسمت‌های سرو غذا و امثال آن، از طرح‌ها يا ترکيب‌های لکه لکه يا خال خال استفاده شود.
  • در قسمت هايی که رفت و آمد کم است و مشکل گرد و خاک بسيار کم يا احياناً در حد صفر است، می‌توان از رنگ‌های روشن استفاده نمود.
  • کفپوش محل‌های پر رفت‌و‌آمد بايد دارای رنگ‌های تيره‌تر با بافت‌های مختلف و طرح‌های گوناگون باشد.
انتخاب رنگ فرش و دکوراسیون
Call Now Buttonتماس بگیرید